Förlust i andra slutspelsmatchen för U21

U21 spelade igår eftermiddag sin andra match i A-slutspelet i U21-allsvenskan. Djurgården stod för motståndet och matchen spelades på fina Tranevalls IP i Harplinge och de hundratalet åskådarna fick se en match med högt tempo och allsvensk status.

Matchen började i full fart för HBK, som hade träffar i både stolpe och ribba, genom Svedberg och Haraldsson. Djurgården skulle dock ta ledningen, i den 20:e minuten gjorde Souleymane Kone 1-0 efter hörna.

1-0 stod sig halvleken ut, och i den andra halvleken blir HBK stressade på grund av underläget och med den stressen kom också en del felbeslut. Djurgården trycke på med ett rakt spel och lyfte långa bollar mot HBK:s backlinje. Det resulterade i en hörna i den 49:e minuten som Marcus Enström i Djurgården kunde trycka dit. 3-0 kom dryga 10 minuter efter det på straff, som Haris Radetinac slog in bakom Malkolm i mål.

 HBK kämpade sig tillbaka och skulle få in en reducering några minuter senare. Alexander Ruud Tveter hittade Isac Harrysson som satte 1-3 i den 61:a minuten. 1-3 blev också slutresultatet.

- Spelmässigt en bra match mot ett fysisk o namnkunnigt Djurgården som straffar oss på fasta situationer, säger Alf Peterson efter matchen.

 

Halmstads BK – Djurgårdens IF 1-3 (0-1)
A-slutspel | U21-allsvenskan

Startelvan
Malkolm Nilsson (K)
Adnan Kojic – Lucas Mathisen – Marcus Mathisen (ut 55’) – Herman Johansson (Ut 55’)
Isac Harrysson (ut 80’) – Axel Berggren (ut 80’) – Jonathan Svedberg (ut 70’) – Oscar Petersson
Tryggvi Hrafn Haraldsson – Alexander Ruud Tveter (ut 70’)

Avbytare:
Isac Larsson (in 55’)
Emil Tot Wikström (in 55’)
Jacob Olsson (in 80’)
Philip Comnell (in 80’)
Rasmus Wiedesheim-Paul (in 70’)
Victor Strandahl (in 70’)
Emil Jönsson

Våra huvudsponsorer