Ett skadedrabbat Sirius är nästa nöt att knäcka

Det har varit en minst sagt intensiv vecka i HBK-lägret. Flera spelare ut ur truppen och några nya ansikten. Frågan är om det ger energi till ytterligare en fin prestation, eller om det blir en reaktion. Klockan 17:45 vet vi svaret.

Sirius från Uppsala är liksom HBK nykomlingar i Allsvenskan i år. Uppsalalaget har överraskat positivt men drabbats av skador den senaste tiden och har därmed mattats av en smula, senast hade laget ingen chans mot AIK. I sommar har Sirius sålt sin bästa spelare Kingsley Sarfo till Malmö, men har ersatt med tidigare HBK-anfallaren Shkodran Maholli från Häcken, Elias Andersson från Varberg och Sam Lundholm från Holland. Dessutom värvades Zackarias Faour från Manchester City i elfte timmen. Han är dock inte spelklart till dagens envig på Örjans vall.

I Sirius matchtrupp till matchen mot Halmstad under lördagen ersätts skadade Alexander Nilsson av junioren Isac Bråholm. Sirius saknar sedan tidigare långtidsskadade Ante Björkebaum, Ante Eriksson, Johan Eiswohld och Moses Ogbu.
– Sirius är ett offensivt lag mycket folk i offensiven, även när inte Kingsley är med längre som kanske var deras nav i offensiven. Samtidigt som Sirius anfaller med mycket folk är det är balanserat lag, med det finns ytor för oss att hota på, säger Igor Krulj, tränare i HBK. …

Igor medger att det är ett försvagat Sirius utan Kingsley Sarfo och Moses Ogbu. Å andra sidan har HBK-bekantingen Shkodran Maholli fått en flygande start i sin nya klubb.
– Det lär bli en hel del dueller mellan honom och Marcus Johansson. Jag är inte förvånad om det smäller en del där i eftermiddag, konstaterar Igor.

HBK kommer från en vecka med 6-1-vinst och försäljning av Sead Haksabanovic och Ivo Pekalski.
– Det är klart att vi kommer att sakna dem, men vi är snarare glada för deras skull att de har fått spännande utmaningar i England. Killarna i laget tar det som sporrande, det bevisar att det går att ta sig från Allsvenskan till Premier League i HBK. Dessutom har det kommit in nya spelare med ny energi i truppen. Vi är väl förberedda och vet att det är mycket rörelse i ven värld vi verkar i – vi är professionella, summerar Igor som sin vana trogen inte vill avslöja startevlan förrän han måste.
– Vi vill inte ge Sirius några fördelar så jag håller startelvan inom gruppen så länge det går.

Lagen
HBK (prel.): Isak Petterson – Jesper Westerberg, Alexander Berntsson, Marcus Johansson, Andreas Bengtsson – Marcus Mathisen, Aboubakar Keita – Kosuke Kinoshita, Alexander Ruud Tveter, Höskuldur Gunnlaugsson – Johan Oremo.

Sirius (prel.): Joshua Wicks – Karl Larson, Oscar Pehrsson, Kim Skoglund, Jesper Arvidsson – Christer Gustafsson, Philip Haglund, Niklas Busch Thor - Sam Lundholm, Shkodran Maholli, Elias Andersson.

Källa: Hallandsposten.se

Våra huvudsponsorer