Dubbla nyförvärv till HBK

Under onsdagsförmiddagen hade HBK nöjet att presentera två nya spelare till truppen. Dels återvänder mittbacken Peter Larsson till bollklubben efter nio år. Dessutom presenterades den 24-årige yttermittfältaren Thomas Boakye.

Trots att säsongen nyligen tog slut, har truppbygget inför nästa redan börjat. På en presskonferens under onsdagseftermiddagen kunde HBK presentera två nyförvärv.

Den första var mittbacksveteranen Peter Larsson, 33. Ett kärt återseende med halmstadsonen som fick den senare delen av sin fotbollsfostran i klubben, och sedermera gjorde 80 matcher för A-laget, innan han lämnade för den danska storklubben FC Köpenhamn. Nu är han tillbaka i HBK med ett tvåårskontrakt undertecknat.
– Peter är en tidigare bollklubbenspelare som brinner för klubben och för staden. Samtidigt som vi flyttar upp yngre förmågor är det viktigt att blanda det med erfarenhet och Peter kommer ha ett ganska stort ansvar både på och utanför planen. Sedan är han framför allt en väldigt bra fotbollsspelare, säger tränare Igor Krujl.

Peter ser själv också fram emot sin comeback för klubben.
– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka. Det var bra läge nu för båda parter, och det känns väldigt positivt. Jag hoppas att vi kan göra något väldigt bra de kommande åren, säger Peter.

Thomas Boakye, 24, är en ghanansk yttermittfältare som spelat i Östersunds FK och närmast kommer från Varbergs Bois. Där har han spelat både yttermittfältare och ytterback, men värvas till HBK för att stärka konkurrensen på wingbackpositionen.
– Jag känner Thomas ganska väl, efter min tid i Varberg. Det är en bolltrygg spelare med stor löpstyrka som är bra både offensivt och defensivt. En spelare som utvecklats bra senaste åren och har potential att ta ytterligare kliv, säger Igor Krulj.

Thomas själv om att komma till HBK:
– Jag är glad över att bli en del av den här fotbollsfamiljen, och för att få vara med och hjälpa klubben att nå sina mål. Jag gillar fotbollen som spelas här, och jag tror den passar mig, säger Boakye.

Fakta
Peter Larsson
Född
30 april 1984.
Klubbar IF Centern -1999, Halmstads BK 1999-2008, FC Köpenhamn 2008-12, Helsingborgs IF 2011 (lån), 2012-17.
Matcher i HBK UEFA-matcher/mål: 5/0, Royal League-matcher/mål: 3/0, Allsvenska matcher/mål: 80/6.
Matcher i FCK Seriematcher/mål: 24/0, Champions League: 1/0.
Matcher i HIF Allsvenskan: 118/9, Superettan: 20/0.
Meriter Svensk mästare med Helsingborgs IF 2011, HP-Dribblern 2007, Årets Kvast 2007.
Landskamper: 2 A (i HBK), 2 U.
Övrigt Blev den 1 000:e spelaren som representerade Sveriges landslag.

Thomas Boakye
Född
10 maj 1993.
Klubbar Right to Dream Academy (Ghana) -2012, Östersunds FK 2012-14, Varbergs BoIS 2015-17.
Matcher i ÖFK: Superettan 30/5.
Matcher i BoIS: Superettan: 77/11.
Övrigt Missade större delen av 2014 p.g.a. korsbandsskada.

 

Våra huvudsponsorer