Damlaget på träningsläger i Helsingör!

Nu till helgen åkte damlaget till Helsingör för att ladda upp inför seriepremiären mot Hyltebruks IF.

Tjejerna åkte till Helsingör för att spendera helgen tillsammans, där de under helgens gång hunnit med att träna tre pass, och spela två matcher, båda mot division 2-laget IK Wormo från Landskrona.

Damlagets för året nya tränare, Alexandru Serban säger att träningslägret varit utvecklande på många sätt. Att de vanligtvis tränar två gånger i veckan och nu tränat tre pass på två dagar samtidigt som de hann med både A-lags-, och B-lagsmatch gjorde att ytterligare några pusselbitar föll på plats, vilket bådar gott inför seriepremiären.

Utöver fotbollen så svetsades gruppen samman ännu mer, och den sociala biten är så klart väldigt viktig. Alexandru säger att tjejerna visade detta under matcherna, där stämningen var på topp och de krigade för varandra, speciellt i försvarsspelet. HBK och IK Wormo vann varsin match i det jämna dubbelmötet där båda matcherna slutade med siffrorna 2-0.

Nu är det bara en knapp vecka kvar innan tjejerna den 17/4 spelar sin första match i division tre mot Hyltebruks IF och vi önskar dem stort lycka till!

 

Vill man se bilder ifrån tjejernas läger så kan man gå in på HBK:s instagram @halmstadsbollklubb!

Våra huvudsponsorer