A-truppen matchas mot Tvååker

Träningsmatchen mot Tvååkers IF var från början planerad för U21-laget. Men sedan A-laget hade många spelare borta i senaste träningsmatchen mot Gais, tar tränarstaben tillfället i akt och matchar A-truppen i morgondagens match.

- Vi har ju varit borta från matchspel sedan Gais, då vi hade många borta, så vi passar på och ge alla spelare speltid i morgon, säger Igor Krulj.

Och förutsättningarna är annorlunda för truppen, som tidigare varit lite drabbade av diverse sjukdomar. Nu är det endast innermittäfltaren Dida Rashidi som är krasslig, och därmed tveksam för spel.

- Han är osäker fortfarande, men han är på bättringsvägen och vi hoppas att han kan vara med, säger Igor.

För HBK blir det sista träningsmatchen innan matchen i Svenska cupen mot Oddevold på lördag.

- Vi hoppas att det vi jobbat på ska sitta nu, och att allt i vårt spel hänger ihop.

Och laget är precis hemkommet från ett träningsläger på Irland, där detaljer i spelet har finslipats.

- Vi tränade en del försvarsspel på irland, och mycket spel en-mot-en och två-mot-två, och det hoppas jag att vi blivit bättre på. Sedan har vi haft mycket team buildning, så jag hoppas att de känner varandra bra nu, och att gemenskapen stärkts.

Tisdagens motståndare Tvååkers IF spelar nästa säsong i division 1, precis som kommande cupmotståndare Oddevold, vilket Igor tror passar bra.

- Nivån kommer ju vara ganska lik, och Tvååker spelar 4-4-2, precis som Oddevold. Man vet ju aldrig hur matchen kommer se ut, men vi har ju såklart en ambition att föra och kontrollera matchen.

Tid och plats: 13/2 19:30, Halmstad Arena

Våra huvudsponsorer