5-0 på löftavallen

HBK:s tjejer fortsätter sin fina säsongsinledning, och är efter fem spelade omgångar fortfarande obesegrade. 28 gjorda mål och bara två insläppta på de 5 inledande matcherna är även det ett enormt styrkebesked.

HBK åkte under måndagskvällens upp till Löftavallen för att möta Löftadalens IF i division 3. Matchen inleddes jämnt efter att HBK inte riktigt hade kommit in i matchen med samma aggressivitet och inställning som i den senaste matchen mot IF Norvalla. HBK vaknade dock efter en knapp kvart och kort därpå gjorde Malin Andersson 1-0 för HBK-tjejerna, ett riktigt drömskott!

Efter det förlösande 1-0-målet så dominerade HBK resten av matchen, med ett stort bollinnehav och många skapade chanser. 2-0 kom i den 26:e minuten av Linn Eskilsson. 3-0 kom precis innan halvtid av Malin Lundberg.

Efter halvtidsvilan tog det bara några få minuter innan Zara Jönsson gjorde 4-0, hennes nionde mål på fem spelade matcher. Linn Eskilsson gjorde matchens sista mål i den 79:e minuten. Därefter drog HBK ner lite på tempot och tappade aggressiviteten återigen, spelet såg ut lite som i matchinledningen igen.

Efter matchen är tränare Alexandru nöjd med resultatet, men tycker att uppspelen, passningsspelet och aggressiviteten i försvarsspelet kan bli bättre. Han lägger även till att de avbytare som kom in tillförde energi, vilket var bra för lagets spel.

 

Damernas nästa match i division 3 spelas den 21:a maj när de tar emot Skrea IF på Halmstad Arena IP. Dagen efter, den 22:a, spelar de match i Klass 1 borta mot Kvibille på Björkevi.

Våra huvudsponsorer