Här är era bästa HBK-minnen

Måste ju vara när Sigge Johansson spelade fotboll i Grimsås IF. Sedemera en stor stjärna och publikfavorit i HBK.
- Magnus Nyström
När Roland Johansson drog i väg ett kanonskott mot Hammarby. Bollen fastnade i kryssnätet.
- Bertil Nilsson
Oj oj... vilken svår fråga! Det måste vara när vi tog oss vidare till gruppspelet i Uefa Cupen då skrällen i Lissabon sattes djupt i mitt HBK hjärta. Annars måste jag säga färden till Allsvenskan på Olympia med målen av Mathisen. Magiskt.
- Egil Wingbro
Gulden 76 och 79 med Hasse Selander och Rutger Backe (skyttekung 21 mål)
Den makalösa segern i Helsingborg 2016
- Bo Möller (årets supporter 2010)
Cupvinnarcup mötet med Parma är mitt roligaste minne, trots förlusten på bortaplan. Vi var ett gäng på matchen i Göteborg, som på vägen hem bestämde oss för att boka en buss ner till Parma och se om vi kunde fylla den med 50 goa människor. Det visade sig inte vara några problem. 49 killar, 1 tjej och två mycket förstående busschaufförer åkte tidigt en morgon från Halmstad. Efter 25 timmar non-stop i bussen ankom vi på förmiddagen till Parma. Hela dagen spenderade vi med att sjunga och värma på ett torg under några blåvita parasoll, såklart. Trots att vi var tidiga, hann vi precis in på arenan innan matchen var igång och jag tror inte att Håkan hade fått på sig handskarna innan det small till och 1-0 var ett faktum. Resten av matchen slets vi mellan hopp och förtvivlan, men efter 4-0 och slutsignal gick vi alla med tunga steg in i vår buss för hemresa. Jag tror inte att någon av alla som var med kan säga vilken film som visades den natten. Vi sov långt in i Tyskland.
- Mats Klitthammar
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
Varje sommar är vi i vår stuga i Halmstad. Besök på Örjansvall hör till de stående traditionerna sedan början av 2000-talet. Alla underbara minnen när grabbarna var yngre och man fick stanna kvar efter matcherna för att de skulle få autografer. Många år, många spelarautografer som finns sparade. Det är härliga HBK-minnen det!
- Ann-Sofie Johansson
Sista hemmamatchen vid guldåret -97. Tror Ljungskile svarade för motståndet.
- Richard Holm
1971 när jag för första gången fick vara med om att HBK gick upp i allsvenskan. Var själv och tittade på matchen mot GAIS satt på träläktaren på löparbanan.
- Ulf
Som en gammal ungdomsspelare i HBKs P87 lag, så här jag många finna minnen. Båda SM-gulden 1997 och 2000. Men det bästa var just 2000, jag var då 13 år ung och hade äran att vara bollkalle hela den säsongen. Guldet säkrades i säsongens näst sista match på bortaplan och på så vis blev sista matchen på Örjans Valls fina gräsmatta en betydelselös men ändå en riktig guldfest. Minns att jag ihop med dom andra grabbarna i laget stormade planen när slutsignalen gick. Det är utan tvekan mitt bästa HBK minne och en av dom lyckligaste dagarna i mitt liv.
- Gustavo Chavez
Guldet 97 är svårslaget men en spelare som man av olika anledningar aldrig kommer glömma är Igor sypniewski. Långskottet på Landskrona är magiskt. Delar av kvastarna sjöng "frälsaren från Polen, ja han är frälsaren från polen"
- Anton
Ett av alla bra är från 1997 när HBK vinner över IFK Göteborg med 6-0 på Örjans Vall och Stefan Selakovic gör 3 mål. Stefan ersatte Robert Andersson som tidigare i samma vecka värvats till IFK Göteborg. Det som var extra upprörande var att det var
HBK och IFK som var huvudkonkurrenterna om guldet och då värvar man HBK:s bäste målskytt.
- Claes-Göran Johnsson
Mitt bästa HBK-minne är matchen borta på Ryavallen mot Elfsborg år 2000. Klubben säkrade guldet genom att vinna med 2-0 mot ett Elfsborg som hade spelare som Anders Svensson och Fredrik Berglund.
- Mattias
När jag såg HBK så AIK på deras hemmaplan.
Många år sen men fint minne.
- Adrian Sjötedt
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
Mitt bästa minne är från 28 oktober 1979. HBK mötte AIK på Örjans Vall i sista omgången. HBK vann med 2-0 vilket innebar att vi vann guldet och AIK åkte ur allsvenskan!

Vi jublade på läktaren samtidigt som AIK fansen satt och grät på mittplan!

Det var tider det......

Bilden visar Rutger Backe nicka in 1-0.
- Mats Persson
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
Som pojklagsspelare i bollklubben fick vi vara bollkallar på hemmamatcherna. Sista matchen -79 mot AIK var det huggsexa om att "bollkalla". Det blev lottdragning men jag fick inte jaga bollar, men förlorarna fick sitta på löparbanorna. De bästa platserna på Örjan. Att Vi vinner med 2-0 och vinner allsvenskt GULD och skickar AIK ner i division två, gjorde ju inte saken sämre! En av klubbens bästa laguppställningarna någonsin!
- Lennart Jönsson
Hej!
Spelade med 71:orna. Bland annat "Fidde", Gudis och senare Alexandersson fanns i laget.
Det största minnet är ett minne som visar vilken klubb HBK verkligen är. Mikael Kaller kommer ner och bastar med oss efter en grusträning. Det som har slagit mig senare är att han kände oss alla till namn och t.o.m. kunde våra smeknamn. Jag tror att få klubbar på elitnivå i Sverige har en klubbledning som känner sina ungdomsspelare på samma sätt som Kaller visade under mina ungdomsår i HBK.
/Tusse
- Thomas "Tusse" Johansson
Att välja en enskild match eller sekvens är nästan omöjligt för mig - det finns så många bilder att välja bland. Men att inte nämna kvalmatchen i höstas känns fel, de slutminutrarna kan jag tänka på när det blåser och regnar en februaridag. För några år sen var jag med och spelade i sponsorturneringen, att få byta om till Hbk-stället och gå ut på Örjans Vall har alltid varit dröm. Därför skickar jag med en bild med mig och två lirare med lite bättre känsla än undertecknad.

Måste även tillägga att detta är ett kanonprojekt!
- Daniel Tingvall
Mitt bästa HBK-minne är när HBK 1976 vinner föreningens första guld. De flesta experterna hade tippat att HBK skulle åka ur men med en fantastisk tränare i Roy Hodgson, så överraskade HBK hela fotbollssverige och vann guldet. Jag glömmer aldrig när HBK-spelarna den 24 oktober 1976 lyfte pokalen mot skyn, som värdiga mästare
- Uffe Rödholm
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
När jag och några kompisar åkte med bussen till matchen i Ängelholm l vi tog lite bra bilder på oss
- Caroline Nilsson
Roland Johanssons kanonskott mot Hammarby. Bollen fastnade i kryssnätet. Man fick plocka ner den.
- Bertil Nilsson
Det är svårt att bara ta fram ett som det bästa. Kvalsegern mot Helsingborg med all den dramaturgin. Segern över Sporting i UEFA-cupen 2005. Hasse Mattissons dribblingsräd mot Elfsborg 2007. Dusan Djurics 1-0 mål mot IFK Göteborg 2004 som för stunden innebar SM-guld. Alla resor med andra HBKare till bortamatcherna.

Ska jag bara ta ett minne så väljer jag när jag blev vald som ordförande för Bollklubben Support 2009. Att få det förtroendet är en oerhörd ära. att få vara med och leda HBKs officiella supporterförening är en ynnest.
- Jesper B Uhlén
Hej HBKare!
Jag har många härliga (även sorgliga) minnen från mitt kära HBK, men jag glömmer aldrig Parma-matchen på Gamla Ullevi, jag såg den live, spelade samtidigt in den på vhs och såg hela igen direkt när vi kom hem på natten, sen snabbspelade jag igenom den innan jobbet på morgonen och avslutade dagen med att se den igen, då hela matchen!
Viva la HBK!

Mvh
Reine
- Reine Jönsson
Den fantastisk eftermiddagen hösten 1997 när HBK slog Ljungskile och vi tog vårt tredje SM-guld. Så fantastiskt att vara på plats denna gråa höstdag och se Hacke med anhang lyfta bucklan. Kärlek❤️
- Henrik Björck
Parma -95, Blåvitt -97 (Robban, tack för Sella ...) och HIF 2016 – det är bara tre guldkorn i den stora mängden av fantastiska minnen!
- Dan Karlsson
Derbyt 1979 där HBK mötte Halmia. Vill minnas att HBK vann med 3-2 och ca 16 000 på Örjans Vall
- Flemming Christoffersen
Jag har många fantastiska minnen med Halmstad Bollklubb, både som ungdomsspelare och supporter. Mitt allra bästa HBK-minne är dock cupmatchen mot Parma 1995. Jag såg den tillsammans med min pappa och bror på plats efter att vi sammanstrålat från våra dåvarande tre hemorter Stockholm, Örebro och Halmstad.
Minnet från returen i Italien är dock som bortblåst.

På god andra plats kommer kvalmatcherna mot HIF 21 år senare. Annorlunda arena och startelva men sällskapet var detsamma. 💙
- Andreas Ottosson
Så många härliga minnen med klubben! Men matchen mot Helsingborg borta den 20 november är svårslagen. Ligga under och vända allt på 10 minuter är galet! Från förtvivlan till glädje på så kort tid, det var underbart att fira på plats!
Bilden är tagen några minuter efter den härliga vinsten!
- Johan Holm Wallentin
Norrköping -76 o mötet med Parma på Gamla Ullevi är goa blåa minnen..
- Bosse Larsson
HBK:s storvinst mot IFK Göteborg. Bara någon dag efter IFK värvat Robert Andersson. Härlig känsla att få uppleva detta på Örjans Vall.
- Anna-Karin Johansson
Har stått med samma kompisar på Örjans Vall under många år.
Det är alltid mycket snack, både före och efter match.
Så har det alltid varit....utom en gång.
Det var efter matchen hemma, mot IFK Göteborg 1997.
Efter matchen var det mest tyst.
Borde varit mycket high fives och skratt.
Men vi var mest tysta.
6-0, mot den tidens svenska gigant.
Var det verkligen sant, det vi nyss bevittnat?
Känslan var overklig, men också ofantlig skön.
Mitt bästa HBK minne.
- Lasse Pop
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
Givetvis söndag 24 oktober 1976 när vi slog Öster hemma och blev svenska mästare!
- Stefan Gustafsson
Mitt första besök på Örjansvall var som knattespelare i Skogaby Bollklubb. Jag gick i femte klass och var nyinflyttad från Krokom i Jämtland och året var förmodligen 1974. SBK hade rest till Halmstad med oss knattar för att vi skulle få uppleva allsvensk fotboll. Det var stort och spännande att springa runt bland folkmassorna och höra publikens sorl, jubel och förtvivlan. Inne på herrarnas toalett var det någon (bortasupporter?) som slängt in en stinkbomb. Utanför serverades korv med bröd. Höga röster och skratt och ramsor avlöste varandra. Stämningen var vibrerande när HBK skulle ta emot Sundsvall och det norrländska fönstret skulle stängas. Jag minns att jag höll på Sundsvall i smyg men tror inte det hjälpte. Matchresultatet kan jag inte minnas men nu och sedan dess är det HBK som är mitt lag. Och idag är jag HBK-kompis!
- Hans Enqvist
Mitt bästa minne är från -97 när HBK slog IFK Göteborg med 6-0. Som boende i Stockholm är det inte ofta man får tillfälle att se HBK live på Örjan men den gången var jag där. Robban Andersson hade precis skrivit på för IFK men då klev Sella in och gjorde 3 mål. Det bästa av allt var att jag har aldrig sett Thomas Ravelli så arg!

Ett annat minne är för 6 år sedan när jag träffade min blivande sambo och det visade sig att hon är dotter till Sylve Bengtsson! T o m häftigare än att känna Micke Syd! ;)
- Bengt Jonsson
Mitt bästa minne av alla, inte bara av HBK, var när jag fick se Helsingborg-HBK (tyvärr från min säng uppe i Vallentuna). När Mathisen trycker upp sin vänsterkänga upp i målvaktens vänstra kryss så bryter jag ut i total panikglädje och jag börjar vråla och hoppa i sängen, tyvärr så illa att plankan under madrassen knäcktes, men vad gör det?
Detta var ren och äkta glädje och jag hoppas av hela mitt hjärta att HBK har bra år framför sig!
- Robin Rauseus
Var när jag som åttaåring åkte från de småländska skogarna en aprildag. Klubben skulle möta AIK hade inget lag jag hejade på i allsvenskan men efter en vinst med 4-0 så är jag klubben trogen livet ut.
- Karl Levin
Jag har två, jag gillar att se till enskilda matcher med extra krydda. Då är ju matchen mot HIF en klassiker. Men jag har nog ändå högst upp i enskilda match den hemma mot Norrköping 2002 då vi på matchens två sista minuter vände 1-2 till 3-2 tack vare ante G och Pascal Simpsson.

Mitt andra är resan till Lens 2005 där vi var oerhört många blå för att vara så långt hemifrån!
- Andreas Östergren
Fick en gång som liten grabb lifta med spelarbussen till Ullevi. Det gjorde mitt år. Sigge Johansson var den stora idolen. Annars är det förstås Parmamatchen jag minns bäst.
- Andreas Prytz
DM.Core.Content.Fragments.ContentFragmentString
1997 var jag på semester på Kreta. Det var ju tiden innan smarta telefoner och vi fick vänta ett helt dygn på att hotellet på sin anslagstavla skulle visa de allsvenska resultaten. Min pappa läste det först... 6-0... det kan inte stämma!? Men det gjorde det!
- Christian Albinsson
Våra huvudsponsorer