Föreningen Gamla Bollklubbare

Föreningen Gamla Bollklubbare är en kamratförening inom HBK vars syfte är att bevara tidigare spelare och ledare i HBK-gemenskapen. Förutsättningen för medlemskap är att man har fyllt 30 år samt att man varit verksam som spelare eller ledare på seniornivå i HBK. Dessutom gäller att man också är medlem i moderföreningen. Föreningen har för närvarande 150 betalande medlemmar.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRENINGEN GAMLA BOLLKLUBBARE
VERKSAMHETSÅRET 2015.

Föreningen Gamla Bollklubbare är en kamratförening inom HBK vars syfte är att bevara tidigare spelare och ledare i HBK-gemenskapen. Förutsättningen för medlemskap är att man har fyllt 30 år samt att man varit verksam som spelare eller ledare på seniornivå i HBK. Dessutom gäller att man också är medlem i moderföreningen. Föreningen har för närvarande 150 betalande medlemmar.                            

Styrelsen består av Gösta Bankell, ordförande, Mats Johansson, kassör, Claes Ericsson, sekreterare samt ledamöterna, Ingvar Sandberg, Bo Bergkvist, Bo Mattsson och Tommy Jönsson.

Året började med ett styrelsemöte den 14 januari. Vid detta styrelsemöte deltog också föreningens valberedning som består av Fredrik Andersson och Lennart Ljung samt revisor Lennart Lönn. Detta styrelsemöte har tyngdpunkt på förberdelser inför det kommande årsmötet.

Utöver årsmötet har under året avhållits 4 st protokollförda styrelsemöten.

Den 19 februari avhölls ordinarie årsmöte i Örjansstugan. 50 medlemmar var närvarande och årsmötet inleddes med parentation över de medlemmar som tyvärr lämnat oss under året, vilka var, Stig Tyleberg, Sven-Bertil Bengtsson och Bertil Karlsson.

Årsmötet beviljade den avgående styrelsen ansvarsfrihet samt att medlemsavgiften skall vara oförändrad 100:-.

Valen utföll enligt följande: Ordförande för en tid av ett år, Gösta Bankell, Kassör för en tid av två år, Mats Johansson , Styrelseledamöter också för två år, omval av Bo Bergkvist och Ingvar Sandberg. Kvarstående styrelseledamöter Claes Ericsson, Bo Mattsson och Tommy Jönsson.

Som revisorer på ett år omvaldes Per-Erik Thorbjörnsson och Lennart Lönn samt som valberedning också på ett år, Lennart Ljung, sammankallande och Sigge Johansson.

Utmärkelser utdelades enligt följande:

Föreningens högsta utmärkelse, Standaret till, Stellan Andersson, Bo Bergkvist, Claes Norryd, Olle Eriksson och Olle Göransson.

Silverplaketten till Tommy Andersson, Jonas Åberg och Olle Åberg .

Bronsplaketten till Ingvar Flink.

Efter årsmötesförhandlingarna serverades en måltid med kaffe och tårta, allt som vanligt suveränt tillagat av en av våra fyra kvinnliga medlemmar, Siv Nilsson.

Vid kaffet lämnade Tony Karlsson och Jan Jönsson information om aktuellt läge inför den allsvenska seriestarten samt svarade på frågor.

I början på året vidtog också försäljning av annonser som införes i HBK-live. Dessa annonsintäkter utgör tillsammans med medlemsavgifterna den ekonomiska basen för föreningens aktiviteter under året. Annonsförsäljningen fördelas på styrelsens ledamöter.

Den 21 mars samlades ett antal styrelseledamöter med damer< i klubblokalen för att putsa och fräscha upp HBK:s digra prissamling.

Den 19 mars var det årets första medlemsaktivitet. 40 medlemmar inkl respektive var inbjudna på företagsbesök hos Hallandsposten i deras nya lokaler. Chefsredaktör Viveka Hedbjörk och sportchefen Jan-Ove Wickström gav oss en fyllig information om Hallandspostens verksamhet samt de utmaningar tidningen står inför med allt mer utökad internetverksamhet. Det erbjöds en rundvandring i lokalerna samt vid efterföljande fikastunden fanns möjlighet att ställa frågor. HP-representanterna tackades med blommor och HBK-vimpel för en förnämlig visning.

Den 10 juni var det dags för årets andra medlemsaktivitet, en utflykt till Bosgårdsfallet i Torup. Ett 40-tal medlemmar med respektive samlades på Örjans Vall för avfärd med buss till Torup där våra medlemmar Curt Jonsson och Bo-Kenneth Andersson tog emot oss. Efter en tipspromenad var vi framme vid Bosgårdsfallet där Curt och Bo-Kenneth gav oss en fyllig information om historien bakom fallen samt berättade om det omfattande arbete som utförs frivilligt och helt utan ersättning av Torupsborna. Efter rundvandring runt fall och dammar serverades grillad korv samt kaffe med dopp. Våra värdar med respektive avtackades med blommor och presenter.

Den 26 juli var föreningen delaktig i en s.k fotbolls-happening i Norre Katts park. Det hela handlade om det berömda målet som Ralf Edström gjorde mot dåvarande Västtyskland i VM-turneringen 1974. Ralf Edström, Ronnie Hellström och Björn Andersson som deltagit i VM-turneringen var närvarande. Stora delar av HBK:s allsvenska trupp 1974 förstärkta med dagens lirare Stojan Lukic och Viktor Ljung deltog. Denna tillställning var avslutning på årets gatufestival som genomförts i Halmstad i veckan. Efter arrangemanget serverades en måltid i Örjansstugan för HBK:arna och ovannämnda gäster.

HBK-Mästerskapen i golf spelades i härligt sensommarväder på Skogaby GK den 26 augusti. 32 medlemmar deltog i tävlingen med gemensam start. Årets segrare blev Göran Johansson mes Lars Palmgen som god tvåa. Efter avslutat spel, gemensam lunch och prisutdelning. Skogaby GK och vår tävlingsledare Ingvar Sandberg hade som vanligt svarat för en perfekt arrangerad tävling.

53 medlemmar inkl. respektive deltog på årets höstresa den 17 september som kunde genomfördes i fint höstväder. Första stopp var kraftstationen i Laholm där våra guider gav en fyllig information om elproduktion och laxodlingen som bedrives där. Medhavd kaffekorg avnjöts. Därefter besöktes Skottorps Slott där en engegerad slottsfru gav oss en fyllig information om slottets historia. Efter rundvandring i delar av slottet gavs möjlighet att inköpa produkter som tillverkades där. Resan fortsatte till Hovs Hallar där en god lunch serverades. På hemvägen gjordes ett stopp i Boarp. Bo Bergkvist med hustru var reseledare och hade förberett allt på ett perfekt sätt. Ett mycket nöjt resesällskap lämnade bussen på Örjans Vall på kvällen.

Den 4 december var det traditionell julfest i Örjansstugan. Gösta Bankell kunde hälsa 45 medlemmar inklusive respektive välkomna. Efter glögg med tillbehör blev det framträdande av delar av Halmstads manskör som sjöng julsånger. Sedan avnjöts Sivs fantastiska julbord med lämpliga drycker till detta. För dryckerna anpassade visor sjöngs med kläm, historier berättades och ett antal kluriga frågor besvarades . En trevlig kväll där Mats Johansson som vanligt såg till att stämningen var på topp.

Året avslutades med julbesök till ett antal medlemmar som drabbats av ohälsa. Besöken fördelades på styrelsens medlemmar och de som besöktes förärades en korg med godsaker som hör julen till.

Föreningen Gamla Bollklubbare

Gösta Bankell

Mats Johansson

Claes Ericsson        

Ingvar Sandberg                                      

Bo Bergkvist                                 

Bo Mattsson              

Tommy Jönsson

 

Våra huvudsponsorer