Snöplig förlust mot Kalmar FF

Det var på vippen att sluta 1-1 igen, för tredje matchen i rad. Men ödet ville något annat. I sista sekunden avgjorde hemmalagets Markus Thorbjörnsson. Snöplig förlust således.
Kalmar FF
Halmstads BK

2 - 1

Datum: 2017-02-14 16:00

Mål: 5' 0-1 Fredrik Olsson, 23' 1-1 Måns Söderqvist, 90' 2-1 Marcus Thorbjörnsson

Byten: 64' Marcus Mathisen in, Rebin Asaad ut,64' Kosuke Kinoshita in, Fredrik Olsson ut,78' Alexander Henningsson in, Nikolai Alho ut,78' Gabriel Gudmundsson in, Alexander Ruud Tveter ut,82' Jonathan Svedberg in, Ivo Pekalski ut

Avbytare: Malkolm Nilsson, Marcus Johansson, Adnan Kojic, Sead Haksabanovic

Domare: Per Melin, Söderhamn

Startelva: Visa startelvan

I första halvlek var det Kalmar FF som dominerade tillställnignen, men HBK tog ledningen efter tio minuter. Fredrik Olsson placerade in bollen i ena hörnet efter att Sead Haksabanovic förarbetat på ett fint sätt. 
– Skönt att få göra mål igen, men tyvärr räckte det inte. Vi har ett par snäpp att hoppa upp, sa Olsson efter matchen till hallandsposten.se. Mlet var hans andra på lika många matcher. Bra besked där, men mindre bra att han fick gå av med ryggsmärtor i andra halvleken. 

I mitten av första halvlek kvitterade Kalmar. Hemmalagets Romario bröt bollen av Alexander Berntsson och Måns Söderqvist kunde rulla in 1–1 i öppet mål. Kalmar började trycka på allt mer och skapade några lägen. Rasmus Elm, som Janne Jönsson varnade för inför matchen, fick tag i bollen i straffområdet, men fick ingen riktig träff och den rullade strax utanför Petterssons vänstra stolpe, med tio minuter kvar av drabbnignen.

Det blev trots allt Kalmar som vann och var det bättre laget sett över hela matchen.
– Kalmar var farliga framåt och spelskickliga på mitten. Det känns som om det är ett lag som håller hög allsvensk klass, menade Janne Jönsson.

Nu väntar beskedligare (?) motstånd på lördag då HBK möter division 2-laget Vänersborg på bortaplan i Svenska cupen.

Våra huvudsponsorer