Förlust i genrepet

Det blev förlust i genrepet på fredagskvällen borta mot IF Elfsborg på Borås Arena med 4-0 efter 2-0 i paus.
Hemmalaget Elfsborg tog ledningen efter sex minuter när Söderberg fick klippa till från straffområdeskanten. Zeneli gjorde sedan 2-0 på straff efter 20 minuter.

12 minuter senare trodde hemmalaget att man gjort 3-0 men Zeneli var offside och därmed inget mål.

I den 59:e minuten tappade HBK bollen och hemmalaget i gult ställde om snabbt och Per Frick gjorde 3-0. Bara fyra minuter senare nickade Qasem in 4-0.

I den 81:e minuten drog Jonathan Svedberg på sig sitt andra kort och därmed fick HBK avsluta matchen med 10 man.

Det blev inga mer mål i det allsvenska genrepet.

IF Elfsborg - Halmstads BK, 4-0 (2-0)

Startelva Tim Rönning - Vinicius Nogueira, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson (Gustav Friberg, 82) - VIlliam Granath (Pontus Carlsson, 76), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Birnir Snaer Ingasson - Viktor Granath (Alex Hall, 76), Rasmus Wiedesheim-Paul (Måns Andersson, 82)