Akademikollen vecka 12

Våra akademilag på pojksidan var igång denna helgen.

P19

P19 hade dubbla matcher i helgen mot seniorlag. Underlördagen vann mot Stafsinge IF (div 3) med 3-1 efter två mål av Malte Persson och ett av Hjalmar Åberg.

HBK P19 - Stafsinge IF A, 3-1

Startelva Adam Wihed – Leon Krasniqi, Albin Hyseni (Hugo Rödin, 60), William Backhausen (Hjalmar Åberg, 70), Erik Ecklein – Edmond Berisha (Linus Abrahamsson, 45), Isaac Carlsson, Manfred Nilsson, Altin Mazreku (Marius Lerner, 70) – Malte Persson, Nikola Vrban

Mål 1-0 Malte Persson, 2-0 Malte Persson, 2-1, 3-1 Hjalmar Åberg

Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Olle Johansson¨

På söndagen spelade man 1-1 mot Laholms FK (div 2). Bådemålen kom i slutet. Först gjorde förre HBK:aren Oscar Murro 1-0 till LFK i minut 86. Tre minuter senare gjorde förre LFK:aren Olle Johansson 1-1 på frispark. Släkten är uppenbarligen värst.

Laholms FK A – HBK P19, 1-1

Startelva Noa Pastuhovic (utvisad 50) – Emir El-Kathemi, Noel Wikström (William Backhausen, 46), Hjalmar Åberg, Filip Andersson – Hugo Rödin (Altin Mazreku, 46), Olle Johansson, Måns Andersson, Marius Lerner (Malte Persson, 50) – Viggo Rolfsson (Nikola Vrban, 86), Edmond Berisha (Linus Abrahamsson, 75)

Mål 1-0 Oscar Murro, 1-1 Olle Johansson

Avbytare utan spel Manfred Nilsson, Isaac Carlsson

P17

P17 förlorade på hemmaplan i sin träningsmatch mot Landskrona BoIS med 2-3.

F17

F17 var spellediga.

P16

P16 träningsspelade mot Landskrona BoIS dito.

Landskrona startade matchen med mer bollinnehav än HBK, men skapade inget då HBK låg hyfsat rätt i positionerna. HBK kom in mer och mer ju längre matchen pågick.

HBK hade några avslut i första halvlek, men 0-0 i paus.

HBK kom ut i andra halvlek mer organiserade och löste Landskronas uppspel på ett bra sätt. Vinner boll högt och kan hota direkt. I minut 63 hittar Vincent Kabasi fram till Sam Wijk som gör 1-0. 2 minuter senare gör Karl Jönsson 2-0 och Elion Zekaj fastställer slutresultatet till 3-0 på frispark.

HBK P16 – Landskrona BoIS P16, 3-0

Startelva John Wahlund - Oscar Simonsson (Ludvig Ek, 71), Eric Kjellsson, Eliot Rushiti, Melker Ekenstjärna (Max Holmgren, 84) - Elion Zekaj (Tion Salihu, 87), Love Eriksson, Vincent Kabasi, Zack Pettersson - Sam Wijk, Tion Salihu (Karl Jönsson, 55)

Mål 1-0 (63) Sam Wijk (Vincent Kabasi), 2-0 (65) Karl Jönsson (Sam Wijk), 3-0 (83) Elion Zekaj.

F16

F16 var spellediga.

P15

P15 förlorade båda sina matcher i helgen. På lördagen förlorade man mot Lunds BK med 4-1 och på söndagen mot IF Elfsborg med 4-0.