Akademikollen vecka 18

Akademin har varit i farten igen.

P19

P19 gick under söndagen upp i serieledning efter en sen vändning hemma mot Brommapojkarna.

Första halvlek var relativt jämn där HBK var något mer spelförande. BP tog dock ledningen efter 24 minuter.

I andra halvlek försökte BP freda sitt mål och HBK skapade en del chanser. Efter 88 minuter stod det dock fortfarande 0-1 och HBK hade redan då skickat upp mittbacken William Backhausen på topp för att skapa lite oreda med hans huvudspel. William tyckte dock att fötterna skulle tala. En inspark hamnade i gapet på William som tog fram bollen och avlossade en halvvolley från 25 meter. 1-1 och glädje i HBK-lägret.

Glädjen blev ännu större i den 89:e minuten när Måns Andersson också gick på skott från 20 meter och träffade samma maska i nätet som William gjort minuten tidigare. HBK höll ut och tog tre poäng och leder nu P19-Allsvenskan efter 7 spelade omgångar.

HBK P19 – Brommapojkarna P19, 2-1 (0-1)

Startelva Noa Pastuhovic – Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen, Filip Andersson – Linus Abrahamsson, Hugo Rödin (Manfred Nilsson, 22), Måns Andersson, Marius Lerner (Altin Mazreku, 60) – Edmond Berisha, Malte Persson (Lukas Ek, 74)
Avbytare utan spel Adam Wihed, Isaac Carlsson, Albin Hyseni, Olle Johansson
Mål 0-1 (24), 1-1 (88) William Backhausen, 2-1 (89) Måns Andersson (Altin Mazreku)

P17

P17 förlorade på söndagen med 2-1 mot Utsikten i pojkallsvenskan södra.

HBK var det bättre laget i första halvlek och hade kontroll på spelet under nästan hela halvleken. Redan i den 15:e minuten lyckas Ludvig Arvidsson också trycka in 1-0 till hemmalaget och det stod sig också till halvtidsvilan.

I den andra halvleken gör Utsikten först 1-1 när man lyckas spela sig förbi längs kanten och hitta in i straffområdet. Dessutom lite senare även 1-2 efter lite slarv i hemmalaget. HBK försöker trycka på i slutet men några fler mål får man inte in denna eftermiddag.

- Surt med två tappade ledningar i rad men vi får lära oss av misstagen, kommenterar Anel Rashkaj i P17.

HBK P17 – Utsiktens BK P17, 1-2 (1-0)

Startelva John Bunnert- König - Leon Krasniqi (Erik Ecklein, 80), Kevin Andersson-Lönnergård, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle - Elliot Littorin (Leart Asllani, 65), Erjon Kasumi (Arvid Holmgren, 75), Elliot Magnusson-Thydell, Oliver Kapsimalis - Ludvig Arvidsson (Elion Zekaj, 85), Jonatan Skantz (Sam Wijk, 75)

Avbytare utan spel Theodor Andersen, Benjamin Krupic

Mål 1-0 (15) Ludvig Arvidsson (Oliver Kapsimalis, 1-1 (58), 1-2 (70)

F17

F17 spelade hemma mot Växjö DFF och förlorade med 0-3.

P16

P16 förlorade med 1-2 på lördagen när man mötte Mjällby AIF. Mjällby fick en bra start på matchen och ledde med 0-2 efter 16 minuter.

HBK tryckte på framförallt under andra halvlek men det blev bara ett reduceringsmål på tilläggstid.

HBK P16 – Mjällby AIF P16, 1-2 (0-2)

Startelva John Wahlund – Noah Ljungberg (Oscar Simonsson, 79), Eric Kjellsson, Max Holmgren (Gustav Buhre, 70), Melker Ekenstjärna (Ludvig Ek, 75) – Zack Pettersson (Noah Hallonlöf, 71), Elion Zekaj, Love Eriksson (Vincent Kabashi, 71), Benjamin Krupic – Karl Jönsson, Sam Wijk (Tion Salihu, 14, Sam Wijk, 79)
Avbytare utan spel Leon Enggren
Mål 0-1 (5), 0-2 (16), 1-2 (91) Karl Jönsson

F16

F16 spelade hemma mot IF Centern och förlorade med 3-4.

P15

P15 spelade dubbla matcher i helgen. På lördagen gjorde man en bra prestation men ett ytterst effektivt bortalag vid namn Mjällby vann med 3-5.

Man spelade även en bortamatch under söndagen mot Åsa IF:s P16 och förlorade med uddamålet 2-1.