Smått och gott inför HBK - Brommapojkarna

Matchen mellan lagen är den 13:e mellan lagen i Allsvenskan. HBK har vunnit fyra av dessa, BP gick om i fjor och har nu fem vinster medan tre matcher slutat lika. 

Utöver detta har lagen mötts se gånger i Superettan och där har HBK vunnit en match mer, så totalt har de vunnit sju matcher var men med bättre målskillnad för HBK.


I fjor vann BP på Örjans vall med 2-0 efter det att HBK:s Gabriel Wallentin blivit tidigt utvisad och de vann hemma med 3-1 efter att 24minuter lett med 3-0.



Ett av BP:s mål i den senare matchen gjordes av Alexander Johansson, som har ett förflutet i HBK.  Han är den end spelaren som tillhört båda föreningarna. I början på förra året spelade även Samuel Kroon i BP men han återfinns nu i Örebro SK.


Tre gånger har HBK vunnit med 3-0 och detta gjorde man senast 2014 när HBK vann båda matcherna med detta resultat. I fjor var det första gången som HBK släppte in tre mål mot BP.


Tre gånger har HBK haft tvåmålsskyttar i matcher mot Brommapojkarna. Först ut var Marcus Antonsson som gjorde två mål 2013. Detta gjorde även Gudjón Baldvinsson året efter medan Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde samma sak 2019.


Totalt har HBK spelat tio seriematcher den 21 april. Fem av matcherna har vunnits och tre förlorats. Storsegern kom 2001 då IF Elfsborg besegrades med 5-0 på Örjans vall.


Detta datum har ingen gammal spelare födelsedag.