En poäng för damerna mot IFK Göteborg

Damlaget tog med sig en poäng hem efter en tuff match mot IFK Göteborg på Valhalla IP i lördags.

Efter en stark prestation så lyckades HBKs damlag ta med sig en poäng i den svåra bortamatchen mot IFK Göteborg. Blåvitt som har satsat hårt för att vinna årets serie och har som uttalat mål att vara i Damallsvenskan 2026. 


HBK startade matchen bäst och Lovisa Brogren hade själv ett fint läge men passade fram till Nicolina Svensson som avslutade bra men IFKs duktiga målvakt lyckades rädda. På returen höll sig Lovisa framme men bollen studsade lite fel och hon kunde inte styra in bollen. 


Efter drygt en kvart av matchen kolliderar HBKs Madeleine Sköld med en IFK-spelare där Madde får ett knä på näsan. Det blir ett sår på näsan som blöder kraftigt men Madde tål smällen och efter lite akut tejpning så kan hon fortsätta. Catrin Svensson sprang till apoteket och köpte riktig kirurgtejp och Madde blev ordentligt omplåstrad i paus. Madde är väldigt stryktålig och gjorde en felfri insats återigen. Madde är troligtvis, seriens bästa målvakt och har haft en enorm utveckling som kan leda hur långt som helst. 


Trots Maddes storspel så lyckades IFK göra 1 – 0 efter en träff där bollen får en märklig bollbana och inte går att rädda. Resultatet står sig halvleken ut och i paus pratar HBK-spelarna om att fortsätta tro på en vändning, de bestämde sig för att få något med sig hem från matchen. 


I andra halvlek så startar också HBK optimistiskt. Lovisa Brogren går återigen runt på sin kant och serverar Nicolina Svensson som denna gången placerar bollen i mål. I resterande del av matchen har Blåvitt lite mer boll men HBK är hela tiden farliga och chansmässigt är det en jämn match. 


Hela laget förtjänar beröm, det är en kollektiv insats där alla bidrar. Sen är det ju svårt att inte ge extra beröm till Madde. Även Ellen Welandson Bolmenius gör en stark match och får stopp på deras spelare som börjat bra. Lovisa har verkligen hittat formen och IFK lyckade inte stoppa henne många gånger när hon fick upp farten. Noras enorma slit längst fram och ja, alla.


Madeleine Sköld – Ellen W Bolmenius, Stina Theander, Tilde Duphorn, Moa Gustafsson –Ebba Sandgren, Sanna Karlsson, Nellie Granstam – Nicolina Svensson, Nora Hultgren, Lovisa Brogren.


Avb. Julia Annerhult, Lova Rehnfors Tilmaz, Elsa Karlsson, Nellie Andersson, Ida Karlsson, Ella Lindefors, Ellie Dalhov Nielsen. 


1 – 0 Isabella Svanström 38:e

1 – 1 Nicolina Svensson 52:a