Akademikollen vecka 15

Våra akademilag är i farten förstås.

P19

För P19 blev det tredje raka oavgjorda matchen när man på hemmaplan spelade 0-0 mot BK Häcken.

Det var en jämn match från början till slut där HBK var lite bättre i första och Häcken lite bättre i den andra halvleken. HBK skapade de bästa chanserna i matchen men tyvärr ville inte bollen in. Häcken hade svårt att komma till avslut från bra lägen då HBK försvarade sig bra.

Sista kvarten spelade HBK med en man mindre efter att Hugo Rödin åkt på sitt andra gula kort.

HBK P19 – BK Häcken P19, 0-0 (0-0)

Startelva Måns Ramström – Emir El-Kathemi, Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Filip Andersson – Linus Abrahamsson (Marius Lerner, 83), Olle Johansson, Hugo Rödin (utvisad 73), Altin Mazreku (Edmond Berisha, 70) – Malte Persson (Isaac Carlsson, 74), Viggo Rolfsson
Avbytare utan speltid John Bunnert-König, William Backhausen, Albin Hyseni, Lukas EK

P17

P17 inledde seriespelet på hemmaplan på bästa vis efter vinst med 6-0 i det Halländska derbyt mot Varberg.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och hittade fina vägar fram i passningsspelet gång på gång. Det är inte alltid man får betalt men det fick man i form av mål och ställningen var 4-0 när domaren Nderim Peci blåste till halvtid.

Efter en stabil andra halvlek kunde man dessutom göra 5-0 och 6-0 även om Varberg höjde sig under den andra halvleken.

HBK P17 – Varbergs BoIS P17, 6-0, (4-0)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Kevin Andersson-Lönnergård, Svante Karlsson, Erik Ecklein - Elliot Littorin, Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren (Erjon Kasumi, 72), Oliver Kapsimalis - Ludvig Arvidsson (Leart Asllani, 60), Jonatan Skantz

Avbytare utan speltid John Wahlund, Erik Kjellsson, Elion Zekaj, Sam Wijk

Mål 1-0 (17) Oliver Kapsimalis (Elliot Magnusson-Thydell), 2-0 (23) Ludvig Arvidsson (Jonatan Skantz), 3-0 (33) Jonatan Skantz (Elliot Magnusson- Thydell, 4-0 (44) Erik Ecklein (Jonatan Skantz), 5-0 (55) Jonatan Skantz (Leon Krasniqi), 6-0 (85) Oliver Kapsimalis (Erik Ecklein)

F17

F17 spelade mot Eskilsminne IF/Eskilsminne DFF på söndagen på Skedalaheds IP. Det blev förlust med 0-2 efter två tidiga mål i första halvlek.

P16

Första halvlek med mycket motvind gjorde det svårt att komma upp i banan.

HBK släpper in 3 mål första 15 innan reducering 3-1 i minut 22. HBK släpper ytterligare 3 mål sista 15. 6-1 i paus.

HBK steppar upp direkt i andra och gör tre raka mål till 6-4, men FCT kan lite för enkelt fastställa slutresultatet till 9-4.

Trelleborg FC – HBK P16, 9-4 (6-1)

Startelva Theodor Andersen - Zack Pettersson, Gustav Buhre, Eric Kjellsson, Melker Ekenstjärna (Ludvig Ek, 77) - Noah Hallonlöf (Oscar Simonsson, 55), Elton Zekaj (Isak Ordrup, 76), Love Eriksson, Benjamin Krupic (Noah Ljungberg, 77) - Sam Wijk (Tion Salihu, 76), Karl Jönsson

Avbytare utan speltid John Wahlund

Mål 1-0 (9), 2-0 (12), 3-0 (15), 3-1 (22) Sam Wijk (Benjamin Krupic), 4-1 (32), 5-1 (41), 6-1 (42), 6-2 (55) Eric Kjellsson, straff, 6-3 (56) Sam Wijk (Karl Jönsson), 6-4 (65) Karl Jönsson (Zack Pettersson), 7-4 (76), 8-4 (88), 9-4 (90)