Klarade kontraktet som nykomlingar

Halmstads Bollklubb var tillbaka i Allsvenskan och tog en 12:e plats i Allsvenskan. Efter en stark vår blev det egentligen aldrig någon fara, även om kontraktet säkrades först i näst sista omgången efter en klar seger mot Kalmar FF på Örjans vall.
Inför säsongen hade det skett lite förändringar i truppen. Redan i första matchen, hemma mot AIK, användes fyra debutanter från start. Det var mycket publik på Örjans vall och vinst med 2-1. Det kunde varit sämre...

Förlust borta mot Degerfors IF följde upp av ny seger på hemmaplan när Djurgårdens IF besegrades. Sen kom tre raka förluster där den sista mot IF Elfsborg är mest beklämmande. HBK släppte in sex mål efter paus efter ha lett med 1-0 i paus.

Vinst hemma mot BK Häcken följdes upp av förlust mot Malmö FF med 0-1 efter ett surt baklängesmål i 96:e minuten. Därefter kom en serie med åtta raka matcher utan förlust. Bl a vanns Hallandsderbyt mot Varbergs BoIS efter ett självmål i 90:e minuten.

Efter halva serien belägrade HBK en femteplats i tabellen.

Det blev tuffare under hösten med derbyförlust mot Varbergs BoIS med hela 0-5 och där Malkolm Nilsson Säfqvist någon dag senare deklarerade psykisk ohälsa och tog ofrivillig timeout från fotbollen.

Från Hamburg SV inlånades Marko Johansson i målet och han fick en tuff inledning med 2-9 på hans tre första matcher. Sen blev det 0-0 borta mot IFK Värnamo och detta följdes upp av en viktig seger mot IK Sirius med 2-1.

Tre tuffa matcher mot BK Häcken, IF Elfsborg och Djurgårdens IF gav inga poäng trots att HBK kunde tagit poäng i alla tre. Därefter bara en poäng mot Degerfors IF trots tre stolpträffar och sen 1-1 mot Mjällby AIF hemma.

En viktig poäng togs bort mot AIK trots en onödig utvisning av Marko Johansson. I sista hemmamatchen mot Kalmar FF var det en fantastisk stämning på Örjans vall när HBK vann med klara 3-0 efter att Naeem Mohammed gjort två mål och Malte Påhlsson storspelat i målet.

I epilogen borta mot Hammarby IF blev det 2-2. HBK avslutade därmed serien med fem raka utan förlust och kom tolva i Allsvenskan.