"Jag tycker att jag utvecklas varje dag”

Han slog igenom förra säsongen och det gick snabbt från att vara avbytare i allsvenskan till att bli en av HBK:s viktigaste spelare. Gabriel Gudmundsson är talangen som kombinerar en elitfotbollssatsning med att plugga sista terminen på gymnasiet.

Det har inte börjat lysande, som bekant, för HBK men tre poäng på två matcher är ändå inte katastrof, menar anfallstalangen Gabriel Gudmundsson.

– Vi hade såklart hoppats på mer men framförallt är vi inte nöjda med spelet, de tre poängen mot Degerfors satt hårt inne. Vi måste vara mer noggranna i spelet och visa ett större självförtroende, säger Gabriel och resonerar vidare: 

– Vi har ställt upp högt uppsatta mål inför säsongen, både individuellt och som lag, vilket jag tycker är bra. Det gör ju att vi sätter press på oss själva, men jag tycker att vi ska kunna hantera den bättre än i de två första matcherna. Vi har börjat matcherna bra, men sedan har det hänt något.

Gabriel bedyrar att HBK:arna är revanschsugna.
– Både jag och laget har mycket mer att ge, säger han. Vi vill bevisa annorlunda imorgon och det är bra att det snabbt inpå Norrby kommer en ny match. Kan vi göra en bra match imorgon så kan det vända. Vi har bra koll på ÖIS och vi vet vad vi ska göra.


Var Igor arg i omklädningsrummet efter matchen mot Norrby?

– Nja, men ibland behöver man höra lite kritiska ord för att kunna utvecklas. Detta var inte okey det som vi visade upp och då är det bra att han säger ifrån.


Dagen efter samlades hela gruppen för att tillsammans utvärdera matchen.

– Vi pratade om vad som gick snett och vad vi kan göra annorlunda. Igor höll i diskussionen men vi spelare kom med tankar och synpunkter. Det var kanske framförallt de äldsta spelarna som tog mest plats i den diskussionen.


För egen del har ”Gabbe” kvitterat ut godkänt betyg i båda inledande matcherna. Han känner själv att han utvecklas snabbt, även om han är ödmjuk inför det hårda arbete som krävs för att lyckas.

– Jag tyckte att et gick bra i höstas och jag tycker att jag utvecklas varje dag. Jag vill kunna prestera och göra poäng så mycket som möjligt.


Hur går det att kombinera elitidrott med skolan?

– Jag går sista terminen nu på Sannarpsskolan. Det har gått bättre och bättre att kombinera, tycker jag,både HBK och skolan har förståelse för de olika delarna. Jag tycker att det är viktigt att komma ifrån skolan med bra betyg.


Det blir på lediga stunder på eftermiddagarna eller kanske på en bussresa från en bortamatch som Gabriel ägnar sig åt skolarbetet och trots att han går sista terminen får studentfesterna stryka på foten. 

– Jag har varit med på förfesten, men sedan gått hem. Vi är ett gäng i samma situation så jag tycker att det funkar bra. Det gäller att tänka på hur vi uppfattas. Vi är HBK-spelare och vi tar fotbollen på allvar.