Hotel Tylösand
Halmstadmilen
Scandic Hallandia
Laxacupen – banner
Lagspelet HBK
Svenska Spel – fotbollens huvudsponsor

Förändringar i A-truppen

Försvarsjätten Michael Svensson och tränaren Jens Gustafsson har båda skrivit på för två nya år med Bollklubben. Emil Salomonsson klar för IFK Göteborg.

HBK har förlängt kontrakten med Michael Svensson och Jens Gustafsson. Både spelaren Svensson och tränaren Gustafsson har skrivit på för två ytterligare säsonger (2012-2013).

- Inte mycket att fundera på. Jag är framför allt väldigt glad att det finns en tro på mig, trots min ringa ålder, ler Michael Svensson som stärkt av sina matcher efter comebacken känner att han fortfarande kan prestera på en hög nivå.
- Det vi ska göra nu är att fortsätta fokusera på Allsvenskan och de matcher vi har kvar att spela. För vi har ett kontrakt vi ska säkra, slår Svensson fast.

Se hela intervjun med Michael Svensson i HBK TV

HBK:s huvudtränare Jens Gustafsson om Michael Svensson:
- Michael är en spelare som med sin närvaro höjer nivån på varje träning och varje match. Professionell ända ut i fingerspetsarna. Han är en mycket viktig del av den vinnarkultur vi vill bygga kring Halmstads Bollklubb, säger Jens Gustafsson och fortsätter:
- Jag ser honom också som en spelare som fostrats i klubben, varit ute i världen och fått nyttiga erfarenheter för att sedan komma tillbaka och ta ansvar att fostra nya HBK-spelare, säger Gustafsson som också låter oss förstå att man noga följer tidigare HBK:are ute i fotbollsvärlden.
- Vi kommer jobba hårt för att få tillbaka sådana som Michael Svensson om och när dessa tillfällen dyker upp.

Även Gustafsson förlänger sitt kontrakt

Huvudtränaren som tillträdde på posten så sent som den 5:e juli i år har även han skrivit på en förlängning av sitt kontrakt. Och det var inget svårt beslut menar styrelseordförande Göran Johansson.
- På kort tid och under svåra förutsättningar har Jens visat att han är rätt man för jobbet. Inte bara för att göra ett helhjärtat arbete med återstoden av denna säsong utan också för framtiden, säger HBK:s ordförande som samtidigt bekräftar Emil Salomonssons övergång till de blåvita seriekollegorna.


IFK Göteborg värvar Emil Salomonsson

Efter att klubbarna kommit överens har Emil Salomonsson skrivit på för IFK Göteborg. Transfern verkställs omgående och Göran Johansson förklarar hur klubben resonerat.
- Vi hade gärna haft honom kvar hos oss men fick ett attraktivt bud som vi har tackat ja till. Alla känner till vår ekonomiska situation och vi har tidigare berättat att försäljning av spelare är en naturlig och nödvändig del av vår verksamhet, säger Göran Johansson.

- Alla i klubben har varit varma mot mig och sagt lycka till. Så det känns bra, säger Emil Salomonsson som samtidigt är känslosam för klubben han lämnar.
- Det är en fantastisk klubb och jag har väldigt goda känslor när jag tänker på Halmstads Bollklubb som jag kommer följa som supporter. Och jag hoppas att alla kommer komma ihåg mig som en spelare som alltid gjort allt för klubben. Varje gång jag ställt mig på Örjans vall eller på bortaplan, säger Salomonsson till HBK TV.

Se hela intervjun med Emil Salomonsson i HBK TV

Göran Johansson igen:
- Han tar ett naturligt steg i karriären och väljer en svensk klubb. Ett klokt val tycker jag. Dessutom vet vi att Göteborg haft ögonen på honom i flera år så de kommer säkerligen ta väl hand om honom, säger Johansson om Salomonssons flytt från Halmstad.

- IFK Göteborg har värvat en kille som inte bara är en duktig fotbollsspelare. Han är också en god människa som är värd alla lyckönskningar efter mycket gott arbete för Halmstads Bollklubb, säger Jens Gustafsson som dock inte omvärderar Bollklubbens närmsta framtid när spelaren lämnar.
- Vi är oerhört motiverade att ta oss igenom den utmaning vi står inför. Ingen enskild spelare är större eller viktigare än laget och vi kommer fortsätta på den inslagna vägen. Vi har något riktigt stort på gång, säger Jens Gustafsson med all önskvärd tydlighet inför den allsvenska avslutningen.

Publicerades 2011-08-30, kl. 13:00

Spara eller dela

Klicka här för att installera Flash. Du behöver det för att kunna ta del av inslagen på HBKTV.
  • Janne Jönsson om 3-0-segern mot Syrianska Janne Jönsson var nöjd med det han fick se i Svenska Cupen-matchen mot Syrianska.
  • Fagge och Barny inför Syrianska Kristoffer Fagercrantz och Junes Barny svarar på frågor om förra matchen mot Västerås och kommande matchen mot Syrianska.
  • MAK om lägret i Turkiet och Västerås-matchen Mohammed Ali Khan tar med sig mycket positivt från träningslägret i Turkiet. Nu ser han framemot tävlingsmatch mot Västerås och han känner att han närmar sig formen.
  • Smith redo för tävlingsmatch Eric Smith har stundtals imponerat på försäsongen och säger sig vara redo om han får chansen mot Västerås SK, när det är dags för tävlingsmatch.
  • Baffo redan återställd efter axelskadan I slutet av förra säsongen skadade Joseph Baffo axeln. Efter säsongen genomgick han en operation. Redan nu är han tillbaka och allt talar för att han startar mot Lyngby BK.
Prioritet Finans Swedbank (sidfot) CBAB (sidfot) BilMånsson (sidfot) Svenska Spel
Länsförsäkringar Intersport PUMA