Freddie´s banner
Scandic Hallandia
Laxacupen – banner
Lagspelet HBK
Svenska Spel – fotbollens huvudsponsor

Perez är ny målvakt i HBK

Klubben förstärker truppen ytterligare inför den allsvenska starten. Den spanska målvakten Nauzet Perez har signerat ett fast kontrakt med HBK.

Efter att ha signerat kontraktet tillsammans med ordförande Göran Johansson blev det till att hälsa på sina nya lagkamrater och snabbt byta om för den första träningen med HBK. Tränaren Josep Clotet Ruiz om den senaste värvningen:
- Efter att ha analyserat alla möjligheter i Sverige och i utlandet stod det klart att detta är den mest talangfulla målvakten vi kan få tag på just nu. Utöver det vi visste sedan tidigare kommer han också med goda rekommendationer från stora klubbar och tillförlitliga scouter.
- Men det handlar inte bara om kvalitet utan också ekonomi. Att vi värvar en såpass bra spelare som Nauzet på Bosman gör det hela till en mycket bra affär, säger "Pep" innan träningen.

Själv säger målvakten att detta är en viktig möjlighet för honom. Att komma till Sverige och konkurrera om en plats i Allsvenskan.
- Alla skandinaver jag har pratat med har haft mycket gott att säga om Halmstad och Sverige och jag är väldigt glad över att vara här, säger Nauzet Perez.

Under sin karriär har han spelat med spelare och tränare med rötter i skandinavien och dessutom varit på träningsläger i Stockholm vid två tillfällen.

Nauzet Perez är den andra spanska spelaren som värvats till klubben på fast kontrakt. Sedan tidigare återfinns Ivan Diaz och de tre lånade spelarna från Real Madrid, Raúl Ruiz, Zamora och Javi H.

HBK:s nye målvakt har gjort några matcher i den spanska högsta serien La Liga men i huvudsak har det handlat om spel serierna där under.

2008 lyckades han med konststycket att som målvakt göra mål med en utspark från eget straffområde. Se målet här (extern länk)
- En gång i karriären något sådant händer, minns han tillbaka med ett stort leende.

I höstas spelade Perez i Segunda B-klubben Ceuta. Där fick han bland annat i oktober mäta sig mot självaste FC Barcelona i sextondelsfinalen av Copa del Rey. Det mötet slutade med Barca-seger med 2-0 efter mål av Maxwell och Pedro.


Nauzet Perez
Position: Målvakt
Född: 1 mars 1985 i Las Palmas, Gran Canaria
Längd: 190 cm

Tidigare klubbar:

UD Las Palmas 2002-2004
UE Lleida 2004/2005
Málaga B 2005-2007
Orientación Marítima 2006/2007
Real Jaén 2007/2008
RCD Mallorca B 2008-2010
Asociación Deportiva Ceuta 2010

  • Matchbild Ordförande Göran Johansson och Nauzet Perez
  • Matchbild Första målvaktsträningen med HBK
  • Matchbild Nauzet Perez

Publicerades 2011-02-23, kl. 11:10

Spara eller dela

Relaterade länkar
Klicka här för att installera Flash. Du behöver det för att kunna ta del av inslagen på HBKTV.
  • Boman rörd över hyllningarna Mikael Boman lämnade planen efter derbyt mot Falkenbergs FF som målskytt. Han hyllades rejält efter sin sista hemmamatch på Örjans vall.
  • Det har lossnat för Antonsosn Marcus Antonsson gjorde två mål mot Falkenbergs FF och var i största grad inblandad i derbysegern. Det var hans femte och sjätte mål på fem matcher.
  • Derbysnack med Jens Gustafsson HBK:s tränare snackar allsvenskt kontrakt, derby, Mikael Boman och tackar publiken för i år.
  • Förra derbyt vändningen för Lukic Stojan Lukic hade en något tung vår, men derbyt mot Falkenberg efter VM-uppehållet blev en vändpunkt både för honom och för HBK.
  • Ljung ser framemot derbyt Första allsvenska hallandsderbyt på 35 år, konstaterar Viktor Ljung. Han ser framemot matchen mycket.
Fem Hjärtan Fastigheter Freddie's Swedbank (sidfot) CBAB (sidfot) BilMånsson (sidfot)
Hallandsposten Svenska Spel Länsförsäkringar Intersport PUMA