Hotel Tylösand
Halmstadmilen
Scandic Hallandia
Laxacupen – banner
Lagspelet HBK
Svenska Spel – fotbollens huvudsponsor

Tidig julklapp – Fagercrantz är klar!

Här kommer en tidig julklapp som stått högt på HBK-supportrarnas önskelista - Kristoffer Fagercrantz, 26, tillhör nu Halmstads BK.
- Det var det här jag ville, säger han.

Kristoffer Fagercrantz är fostrad i Centern och kom till HBK som 17-åring. 2005 gjorde han allsvensk debut, men sedan fortsatte karriären på annat håll. Först på lån i Laholm, sedan Falkenberg och Jönköping Södra innan han tog sig tillbaka till Allsvenskan i och med övergång till Kalmar.

Första året gick riktigt bra, det andra trögare. Efter halva den gångna säsongen bad han om att bli utlånad och han hamnade i HBK. Halmstadskillen har trivts oerhört bra och nu är Kalmar och HBK överens om att "Fagge" fortsätter sin fotbollskarriär på hemmaplan.

– Det var det här jag ville. Jag har berättat för Kalmar att jag trivs bra här och vill spela här. Jag är väldigt tacksam att de har lyssnat på mig och det är riktigt skönt att vara klar för HBK så här tidigt, säger Kristoffer. 

Att både Kristoffer och sambon Nathalie kommer från bygden har gjort det sociala livet enklare. Inte minst efter att paret fick sitt första barn, dottern Minella, i början av året. Men det är också i högsta grad fotbollsmässiga skäl som gör att Kristoffer vill tillbaka till Halmstad. 

– Jag trivs bra och Jens (Gustafsson, huvudtränare) är den absolut bästa tränare jag haft någon gång. Jag ville verkligen spela under hans ledning, säger Kristoffer.

– Jens är tydlig, har spelat själv och vet vad det handlar om. Han är stenhård och seriös på plan och utanför skämtar han som alla andra. Jag pratar med honom fem, tio minuter varje dag och får veta vad jag ska jobba på, vad jag är bra på och vad jag behöver göra bättre. Han har gjort ett fantastiskt jobb att ta upp HBK i Allsvenskan igen, säger "Fagge".

Du hade en personlig målsättning när du kom hit på plan – att ta HBK tillbaka till Allsvenskan. Tillsammans med dina lagkamrater lyckades du. Vad sätter du för mål nu?

– Att vi ska etablera oss i Allsvenskan. Vi är tillbaka i finrummet, nu ska vi ha en bra position där, säger han.

Hur känner du kring lagbygget?

 – Intressant. Stojan (Lukic) var fantastiskt bra när jag spelade med honom och lär inte blivit sämre. Liverstam har jag inte sett så mycket, men han känns mycket intressant. Dessutom finns det en grund där alla jobbar otroligt hårt för laget. Jag är nöjd att få vara med från början nu och jag ser fram emot fysträningen nu i januari. Den blir också viktig för att ta nästa steg.

Känner du att du ha revansch att utkräva på Allsvenskan?

– Det gick visserligen bra första året, men jag trivs bättre här i Halmstad och då tror jag att jag kan ta nästa steg, mot ett större genombrott. Mitt halvår i Halmstad har varit det roligaste i mitt fotbollsliv. Jag minns till exempel hemmamatchen mot Sundsvall, vilket fantastiskt publikstöd vi hade. Kan vi fortsätta att förtjäna det stödet tror jag att vi, tillsammans med publiken, kan göra det här fantastiskt bra. 

Kristoffer Fagercrantz har varit en önskespelare för Jens Gustafsson, som nu lägger ytterligare en viktig pusselbit till sitt lagbygge.

– Att Fagercrantz väljer att fortsätta sin karriär i Halmstads BK är ett styrkebesked från oss som en attraktiv klubb. Samtidigt visar "Fagge" stor lojalitet. Det är underbart att han själv ser fördelarna med att komma hit, för sin egen utvecklings skull, säger chefstränaren.


  • Matchbild
  • Matchbild
  • Matchbild
  • Matchbild
  • Matchbild

Publicerades 2012-12-22, kl. 12:00

Spara eller dela

Klicka här för att installera Flash. Du behöver det för att kunna ta del av inslagen på HBKTV.
  • MAK om upptaktsträffen och tråkiga resultat Mohammed Ali Khan ställer upp på en längre intervju med HBKTV om den allsvenska upptaktsträffen han var i väg på i måndags, om de tråkiga resultaten mot division 1-laget och om testet med 3-5-2.
  • Ljung om pingis och Örgryte Pingis på minibord – det är nya supernöjet i omklädningsrummet för HBK. Vi pratade pingpong med Viktor Ljung och kände också på pulsen inför matchen mot Örgryte.
  • Liverstam om kaptensrollen Fredrik Liverstam är lagkapten i HBK säsongen 2015. Här berättar han om sina tankar om den rollen och om hur han hoppas att bindeln ska resultera i mindre ost.
  • Janne Jönsson inför Öster Janne Jönsson pratar om sortin i Svenska Cupen, om kommande match mot Öster och om lite annat smått och gott som naturligtvis rör HBK.
  • Årets HIF:are ska möta – HIF Under HIF-vänners årsmöte blev han utsedd till 2014 års lirare i HIF. Nu ska han möta sitt gamla lag med HBK. Hör vad Christoffer Andersson säger till HBKTV inför matchen.
Prioritet Finans Swedbank (sidfot) CBAB (sidfot) BilMånsson (sidfot) Svenska Spel
Länsförsäkringar Intersport PUMA