Freddie´s banner
Scandic Hallandia
Laxacupen – banner
Lagspelet HBK
Svenska Spel – fotbollens huvudsponsor

Fagercrantz tillbaka i HBK

2005 gjorde Kristoffer Fagercrantz allsvenska debut för HBK.
Sedan dess har han spelat i Laholm, Falkenberg, Jönköping Södra och Kalmar FF.
Nu återvänder han till staden där elitkarriären började på lån resten av säsongen.

– När den här möjligheten dök upp och Kristoffer verkligen ville komma hem har vi gjort allt vi har kunnat för att gå honom till mötes, säger HBK:s huvudtränare Jens Gustafsson.

Kristoffer Fagercrantz fick sin tidiga fotbollsuppfostran ute på Kärlekens IP med IF Centern innan HBK fick upp ögonen för den talangfulla mittfältaren som 17-åring. "Fagge" klättrade i HBK:s ungdomshieraki och fick till slut, 2005, chansen att debutera i Allsvenskan. Den säsongen gjorde han fem inhopp.

Men Fagercrantz skulle söka sig vidare. Under hösten 2006 var han utlånad till Laholms FK, där han gjorde stor succé. Då – och tidigare – fick Falkenbergs FF upp ögonen för den talangfulle mittfältaren med den känsliga högerfoten. Det blev tre säsonger i FFF och en god poängskörd under den tiden, tolv mål och 14 assist. Nästa flytt blev till Superettankonkurrenten Jönköping Södra där det bara blev en säsong. Fagercrantz elva mål och tre assist fick de allsvenska klubbarna att vakna och det blev en flytt inom Småland 2011 när Nanne Bergstrand och Kalmar FF hörde av sig.

Där gjorde Fagercrantz genast succé genom att i hemmadebuten bli den första i KFF att göra mål på nybyggda Guldfågeln Arena. Mot Djurgården tog han ner bollen mitt på plan, vände bort en försvarare, avancerade några meter och klippte in bollen stenhårt i bortre krysset. Det har blivit ytterligare två mål och två assist under de en och en halv säsongerna i Kalmar, där han i fjol startade 22 matcher och i år ingått i startelvan fem gånger.

Nu väntar en flytt till Halmstad och HBK:s huvudtränare Jens Gustafsson, som spelade ihop med Fagercrantz i Falkenberg, är oerhört nöjd att kunna välkomna honom hem.

– Det är en stor tillgång att han kommer till oss och bidrar till det starka kollektiv vi arbetar varje dag för att förbättra och han kommer också att bidra med det hårda arbetet vi förväntar oss av alla som tillhör HBK, säger Jens Gustafsson och fortsätter:

– Kristoffer har utvecklat en hel del kvaliteter. När han var i Halmstad senast var han en utpräglad kantspelare, men med sin speluppfattning, sina fina passningsfötter och det faktum att han jobbar väldigt hårt för laget gör att han har utvecklat kvaliteter även som central mittfältare, säger Jens Gustafsson.

Mer material och en Intervju med Kristoffer kommer inom kort.

 

FAKTA, Kristoffer Fagercrantz:

Position: Mittfältare
Född: 1986-10-09
Längd: 187 cm
Vikt: 80 kg 
Moderklubb: IF Centern
Klubbar: IF Centern, Halmstads BK, Laholms FK, Falkenbergs FF, Jönköping Södra, Kalmar FF. 


Publicerades 2012-08-07, kl. 19:00

Spara eller dela

Klicka här för att installera Flash. Du behöver det för att kunna ta del av inslagen på HBKTV.
  • Boman rörd över hyllningarna Mikael Boman lämnade planen efter derbyt mot Falkenbergs FF som målskytt. Han hyllades rejält efter sin sista hemmamatch på Örjans vall.
  • Det har lossnat för Antonsosn Marcus Antonsson gjorde två mål mot Falkenbergs FF och var i största grad inblandad i derbysegern. Det var hans femte och sjätte mål på fem matcher.
  • Derbysnack med Jens Gustafsson HBK:s tränare snackar allsvenskt kontrakt, derby, Mikael Boman och tackar publiken för i år.
  • Förra derbyt vändningen för Lukic Stojan Lukic hade en något tung vår, men derbyt mot Falkenberg efter VM-uppehållet blev en vändpunkt både för honom och för HBK.
  • Ljung ser framemot derbyt Första allsvenska hallandsderbyt på 35 år, konstaterar Viktor Ljung. Han ser framemot matchen mycket.
Fem Hjärtan Fastigheter Freddie's Swedbank (sidfot) CBAB (sidfot) BilMånsson (sidfot)
Hallandsposten Svenska Spel Länsförsäkringar Intersport PUMA