Matchpersonal 2015 banner
BilMånsson banner
Halmstadmilen
Scandic Hallandia
Laxacupen – banner
Lagspelet HBK
Svenska Spel – fotbollens huvudsponsor

Magnus Arvidsson klar för HBK

Arvidsson är ett namn som förpliktar i Halmstads BK. I många år spelade Torbjörn för klubben. Nu är det klart att Magnus Arvidsson spelar för föreningen fr o m VM-uppehållet i sommar.


- Det är ytterst glädjande att vi har lyckats knyta till oss en sådan kvalitetsspelare, säger HBK-ordföranden Arne Ekstrand. Vi har på ett eller annat sätt följt honom i två år via vår tränarstab. Magnus kommer både på plan och vid sidan om att tillföra kvalitéer då han har en stark personlig karaktär.


Magnus började sin karriär i Förslövs IF innan han gick över till Helsingborgs IF. Därefter gick karriären vidare via IFK Hässleholm och Trelleborgs FF innan han sommaren 1999 flyttade till svenskklubben Hansa Rostock. Efter sju år i Tyskland flyttar han till sommaren hem till Sverige igen för att spela allsvensk fotboll med HBK.


Varför valde du HBK?
- För det första hade vi bestämt oss för att flytta hem och då vi byggt hus på Bjärehalvön så känns det bra med HBK. Jag har haft många samtal med Janne Andersson och det känns viktigt att tränaren tror på mig. Han har även varit nere i Rostock och tittat på mig, säger Magnus Arvidsson, som hela tiden nere i Tyskland försökt följa Allsvenskan så gått det går.

- Om HBK vet jag att det är en bra förening som har ambitioner att finnas i toppen.
Han har hittills spelat 41 allsvenska matcher (12 mål) men sedan dess har det blivit större intresse runt Allsvenskan.
- Ja, det ska bli jätteroligt, så det ser jag fram emot. Hittills har jag bara en och en halv säsong i Trelleborg samt en halv i HIF i Allsvenskan. Så det blir hur roligt som helst, säger den nye Arvidsson i HBK.


Givetvis så är Janne Andersson nöjd med det förvärv som blivit klart även om inte Magnus kommer att spela förrän efter VM-uppehållet.
- Han var rapp, giftig och en hårt arbetande forward redan när han lämnade Trelleborg för spel i Rostock. Under tiden i Tyskland har han fått en ännu bättre bollmottagning och jag är, efter sett honom live vid några tillfällen, övertygad att han har väldigt bra allsvenska kvalitéer.


Janne nämner samtidigt att andra svenska anfallsspelare som flyttat tillbaka till Sverige efter proffssejour i Tyskland har lyckats väldigt bra vid återkomsten, t ex Niclas Skoog och Mats Lilienberg.
- Det är tufft att vara anfallsspelare i Tyskland. Magnus har klarat det i många år och är Rostocks bäste målskytt genom tiderna i Bundesligan. Det borgar för vad han ska kunna tillföra oss på plan men även truppmässigt, säger Janne Andersson.


Magnus måste ha gjort ett av nutidens snabbaste hattrick när han 1995 i Hässleholm gjorde tre mål på 89 sekunder på Landskrona BoIS.
- Vad ska man säga om det, skrattar Magnus. Det var helt underbart då vi var tvungna att vinna matchen för att slippa kvala, och vi vände ett 0-3 underläge till seger med 5-3.


Något liknande lär vi inte uppleva men det känns härligt att hälsa Magnus Arvidsson välkommen till Halmstads BK.

Publicerades 2006-02-17, kl. 15:21

Spara eller dela

Klicka här för att installera Flash. Du behöver det för att kunna ta del av inslagen på HBKTV.
  • MAK om första tiden och internmatchen HBK:s nye mittback, Mohammed Ali Khan, berättar om sina första intryck och om internmatchen som spelades på lördagen.
  • Tvåmålsspel tisdag vecka 4 Provtränande Souleymane Coulibaly och Dominic Adiyiah var med när HBK körde tvåmålsspel på träningen under tisdagen.
  • Janne om första två veckorna Janne Jönsson har känt sin grupp i två veckor nu och han har fått intrycket av en ambitiös och engagerad samling fotbollsspelare. Dessutom ger han senaste nytt om truppen.
  • Malle njuter av försäsongen Regnrusk, blåst och kyla. Malkolm Nilsson klagar inte. Han njuter av varenda minut han får träna fotboll och förbereda sig för säsongen.
  • Tvåmålsspel på träning HBKTV var på plats på måndagseftermiddagens träning och filmade tvåmålsspelet. Bra fart och hungriga spelare, trots ruskigt väder.
Fem Hjärtan Fastigheter Swedbank (sidfot) CBAB (sidfot) BilMånsson (sidfot) Hallandsposten
Svenska Spel Länsförsäkringar Intersport PUMA